Stine Rex Verdensmester i 48 timers løb.

Efter et drama lykkedes det Stine Rex at blive Verdensmester. Hun kæmpede indædt for at hente Viktoria Brown, der i lang tid førte med 3 km. Da hun så endelig får hentet hende bliver hun truet bagfra af russeren Irena Masanova. Ikke nok med at hun blev verdensmester hun satte også ny Verdensrekord. Da Camille Herron satte sin VR, var den så suveræn, at man regnede med at den ville stå i mange år. Stine Rex’s verdensrekord lyder på 435.564 km og forbedrede verdensrekorden med 228 m Der er faktisk kun Kouros, og vinderen og nr 2 VM for herrer Bartosz Fudali, og Nicolas De Las Herras Montfortew, der har løbet længere end hende. Irena Masanova var kun ca 600 m efter Stine Rex ved målstregen, og var altså også tæt på den tidligere rekord.
Stine Rex var ikke den eneste, der gjorde det flot Søren Møller blev nr 4 hos herrene med 414.215 km. Det var en kraftg forbedring af den danske rekord der lød på 372 km. De vandt dermed VM for mixed hold.
Lidt længere nede på resultat listen finde vi Peter Lund Torjussen og Morten Klingenberg som samlet nr 17 og 18 med henholsvis 344 og 334 km. David Stoltenborg kom også over de 300 km med 301 km. Han løb sin chance, men satsede for stort og betalte prisen for det. Han lå længe med i toppen af løbet. da andre danskere gjorde det fint. Kørte det ikke rigtigt for dem kæmpede de videre.
Det var 3. gang, at GOMU stod for VM i 48 timers løb. De 2 første har været forholdsvist svagt besat. Ikke for at forklejne vinderne men resulaterne har ikke været helt i top, som man forventer af et VM. Sidste år kunne man få medalje hos herrene med 370 km og hos kvinderne med 320 km. I år skulle man løbe 433 km hos herrene og 405 km hos kvinderne for at få medalje Der var der også kun ni over 300 km, mens der her var ikke mindre end 38 Man kan håbe, at de fantastiske resultater netyder, at det bliver lige så prestigefyldte som de mesterskaber i IAU regi, hvor de stærkeste stiller til start.

Dette indlæg blev udgivet i Multidays Run, Nyheder Ultra Marathon og tagget , , . Bogmærk permalinket.