Pheidippides

Det er måske et løb for dem, for hvem Spartatlon er blevet for nem, eller som ikke er kvalificeret til at løbe det. Hvis man absolut vil mærke historiens vingesus, er dette måske muligheden. (Hvis det altså fortsat bliver holdt) Sparta tur retur.

http://www.athenianrunnersclub.gr/2nd-pheidippidios-dromos/

Jeg vil lige benytte lejligheden til at fortælle om Pheidipiddes

Året er 490f.Kr. Ved Marathon er en stor persisk hær ankommet, og den græske stat Athens Hær står klar til kamp.
Ind på scenen kommer nu Pheidippides. Hvem er denne Pheidippides, ophavsmanden til ufattelige selvvalgte lidelser???
Myten har flere versioner. I den ene, løber han til Athen for at forkynde sejren, mens han i den anden, løber til Sparta, for at bede om spartanernes hælp i krigen mod perserne
Eller. Først løb han de 246 kilometer fra Marathon til Sparta, for at bede om forstærkning, og bagefter løb han de 40 km til Athen for at forkynde sejren.
Pheidippides er skrevet af den græske forfatter Herodot.
Der findes intet belæg for at Pheidippides er en historisk person
Herodot har benyttet slaget ved Marathon som en kulisse til at skabe personen Pheidippides.
Den athenske hærledelse beder Phidipidides om at løbe til Sparta, for at be’ spartanerne om hjælp i slaget ved Marathon. Da han ankommer tilSparta får han beskeden om, at de på grund af religiøse ceremonier ikke er i stand til at hjælpet athenerne før end om 9 dage ved nymåne.
PÅ sin rejse mødte han Guden Pan. Pan kalder ham ved navn, og spørger ham, om hvorfor athenerne ikke lovpriser ham mere, og sætter deres lid til ham, der før har hjulpet dem.
Efter slaget bliver der bygget et tempel ved Akropolis til ham, som tak for hans hjælp mod perserne
Det siges, at han lod perserne blive grebet af panik, da de så den græske hær. Under slaget blev der dræbt 6400 persere og kun 192 Athenere.

 

Hvad havde verden været uden myten om ham??

Hvor mange lidelser havde folk ikke været foruden. Alle lidelserne i samtlige marathon og ultraløb

Havde jeg  såsiddet i dyb meditation som munk i Tibet, eller hængt over en vandpibe på Christiania i en dyb skævert.

Hvad ville I læsere have lavet uden Pheidippides?? Ingen marathonløb, ingen ultraløb.Hvad ville I så have lavet istedet for ar læse denne beretning, der aldrig var blevet skrevet. Men nu er Myten om ham skrevet, så ingen behøver bekymre sig over hvad man ville have lavet hvis ikke myten om ham var skrevet

Hvordan kan vi være sikre på, at vi ikke er skrevet. At der ikke sidder en manuskriftforfatter, og vi er personer i vedkommendes kæmperoman. En roman, der har foregået siden tidernes morgen, og vi har hver fået vores rolle stor som lille, som vi spiller igen og igen gennem hver inkarnation.

Vi kender  allesammene den kristne syndefaldsmyt. Eva spiser frugten af Kundskabens Træ. Det frygtlige ved det er, at det ikke er er menneskene beskåret, at kunne skelne rigtigt fra forkert. Det er kun Guderne, der må skelne ret fra uret.

Hvad er det forkert i at kunne skelne ret fra uret. Dem, der ikke kan skelne rigtigt fra forkert, bliver i dag kaldt for psykopater, og hører til på lukkede afdelinger eller fængsler.

Der er mange hentydninger selv i Bibelen på, hvem der er den faldne Engel,  der af de andre Guder blev sparket ned fra Himlen sammen med hans tilhængere, såkaldte dæmoner. Speciel med beretningen om kobberslangen, som Jøderne skulle kigge på når de var blevet bidt af en slange. Og når det ikke er Lucifer, ja så kan det jo kun være ………..

Der er mange, der har ladet dæmoner styre deres liv. Dæmoner elsker mord, jo mere grufuldt desto bedre, og det allerbedste er hvis den person de har besat begår selvmord. helst ved at sprænge sig selv i luften eller springe foran et tog, efter de har begået den udåd de har beordret til.

Incest, pædofili er også deres speciale, som de får de folk som de har besat til at begå. Racehad, De havde deres storhedstid i Nazitysjkland, hvor 6 millioner jøder døde i gaskamrene, men stikker deres afskyelige fjæs frem og får folk til at hade de fremmede. Ondskab er relativ. Ingen kan være i tvivl om at Hitler var ond, men var han ondere end mange andre. Det var fordi han havde magt, at han kunne manifistere sin ondskab. Der findes mange, der hellere end gerne vil have udryddet, jøder, arabere negre etc, men som ikke har magt til at gøre det.  De er dæmonernes velvilige hjælpere, akkurat som Hitler. Nazipartiet var en bund og grund en okkult kult, der havde rod i Thulesamfundet, der manede det onde frem, hvilket man kan sige de havde succes med

Det har ikke noget med ultraløb at gøre, er der så nogen der vil sige, også alligevel.

Ultraløb. Ultraløb drejer sig om at overskride grænser, at overvinde sig selv, mere end at besejre andre.

For mig drejer Ultraløb om at nå ned til Altet, ned til Selvet. At kæmpe mod og besejre dæmoner. Jeg kommer altid af en eller anden grund til at befinde mig i myternes verden En verden befolket af engle og dæmoner, alfer, nisser, ja selv Julemanden har jeg set i en hallucination.

Det gælder om at nå en sindstilstand. Nogen kalder det for Nirvana, andre for Runners High. Mange prøver med forskellige metoder at nå denne sindstilstand. Nogen prøver munkelivet, andre prøver at nå det  ved hjælp af forskellige hallogene stoffer. Myter er noget vi må gennemleve, og vi kan alle være Buddha, om ikke andet så for et øjeblik af gangen

Sindssygshospitalerne er overfyldt med personer, der har diagnosen skizophreni, og bliver (tvangs)fodret med medikamenter, der skal dulme, den såkaldte sygdom. Skizophrene er folk, der ikke kan finde den rolle de skal spille.  De kan ikke finde ud af hvilken maske de skal have på til forskellige situationer. Alle “normale” har en maske de kan skjule sig under.

Jeg har selv diagnosen paranoid skizophreni, men har aldrig taget medicin mod det. Jeg har forlængst vænnet mig til den dæmon, der har besat mig, og jeg lader den lide langt mere end jeg selv lider. Jeg ved udmærket godt, hvem dæmonen er, og den ved udmærket godt hvad jeg vil gøre ved den på den yderste dag af alle.

Dette indlæg blev udgivet i Ultra Marathon Historie og tagget , . Bogmærk permalinket.