2002-2013

Der skulle ske ændringer, og nu begyndte jeg at planlægge at skulle løbe Ultra, for at ha’ noget at stræbe efter
I 2002 løb jeg Aaalborg Brutal Marathon i ca 3:16, og var nu opsat på at løbe ultra.

Så er vi nået til 2002, hvor jeg debuterede som ultraløber. Før debuten løb jeg Aalborg Brutal Marathon på 3.16, og en uge før løbet i Stige løb jeg halvmarathon på 1.25. Jeg havde trænet en hel del mere end jeg plejede, bl.a ved flere gange at løbe ca 80 km, så distancen ville ikke være meget længere i konkurrencen, ligesom jeg var begyndt flere gange om ugen at løbe 2 gange om dagen

Debuten foregik i Stige, hvor jeg løb 9.19 på de 100 km, og det rakte til en 7. plads. Sådan var det altså at løbe Ultra. jeg havde været væsentligt mere medtaget efter nogle marathonløb.

Senere på året forsøgte jeg mig på 24 timer. Det blev et flop. I Viborg nåede jeg kun ud på ca 85 km, før jeg fik maveproblemer, og havde et skadet knæ. Jeg lå det meste af natten i teltet og brækkede mig, noget som jeg efterhånden skulle komme til en hel del gange, men det afskrækkede mig ikke. Jeg vidste, at det var min distance, og at jeg en dag ville løbe langt.

I 2003 udgik jeg af Aalborg Brutal marathon med en fiberskade, og blev nødt til at melde afbud til Stige.

For at være i form til 24 timersløbet i Viborg, tog jeg ud på en 2 dages jogge/gåtur Sommertur  Det havde været en god tur. ikke kun en tur i landskabet, som blev til et mytologisk landskab da trætheden begyndte at indfinde sig.

Måneden efter i Viborg gav træningen bonus, da det lykkedes mig at fuldføre og komme ud på 177 km hvilket gav en 4.plads. Løbet blev vundet af Helle Mortensen, der nåede godt og vel 205 km.

Året efter blev min hidtil dårligste sæson. Det startede med, at jeg måtte udgå af Aalborg Brutal Marathon, hvor jeg var færdig allerede omkring de 30 km. Selv de lange 80 km ture som jeg var ude på, måtte jeg opgive at fuldføre og ta’ bussen eller gå den sidste halvdel. Den helt store nedtur kom så ved Viborg 24 timer, hvor jeg kun nåede 57 km. Jeg var færdig allerede efter ca 30 km, og blev meget utilpas. Jeg lagde mig,  og da jeg havde fået det lidt bedre, fortsatte jeg. Men det blev kun til et par omgange. jeg lagde mig i græsset og brækkede mig uhæmmet. Ole Cramer spurgte om jeg ikke ville ha’ en læge til at se på mig, og hun frarådede mig at fortsætte, hvilket jeg heller ikke havde tænkt mig, da helbredet altid kommer i første række. Fiaskoen blev total, da jeg i et 10 km’s serieløb kun løb  40.16, og for første gang ikke kunne holde 4 min pr km. Jeg blev straks af en gammel løbskammerat gjort opmærksom på, at jeg engang havde sagt, at når jeg ikke længere kunne løbe 4 min pr km, ville jeg holde op med at løbe, for det var det tempo jeg førhen løb til træning og altid kunne holde 20-30 km.  Ved ikke hvad der gik galt det år.

2005 kunne umuligt blive dårligere. Jeg løb igen Aalborg Brutal Marathon, og måtte kæmpe mig i mål på 3.41, over 25 minutter langsommere end i 2002, men det positive var, at jeg fuldførte.  Næste opgave var 24 timer på Bornholm. Her gik det helt fint,og jeg nåede ud på godt og vel 182 km. For en gangs skyld havde jeg ikke maveproblemer af betydning. Jeg gik ned mod slutningen af løbet, havde ca 102 efter12 timer, og nåede ca 80 på de sidste 12 timer. jeg var så træt,  at jeg hverken gik eller løb den sidste time. I lang tid efter løbet havde jeg det som om, at der var nogel, der havde givet mig knippelsuppe under fodsålerne. Godt en måned senere tog jeg til Trolhättan, og det blev næsten en tro kopi af løbet året før i Viborg. Kom hurtigt i vanskeligheder, og nåede kun 76.5 km. Sprang Viborg 24 timer over.Fik løbet et par motionsløb, Cimberløbet og Skagensløbet, hvor jeg lige kunne placere mig omkring en 10. plads, og blev vinder af min aldersklasse. Løb Aalborg Løbet, halvmarathon, hvor jeg løb på 1.24, og kunne lige holde de 4 min pr km igen.

I efteråret fik jeg en tjans som avisbud, og det har ændret min træning. Nu bliver der hver morgen løbet mindst 20 km, og oftest bliver der også tid til en løbetur om eftermiddagen I starten havde min krop vanskeligt ved at klare den øgede træningsmængde, og nogle gange blev jeg nødt til at gå ruten, fordi jeg havde problemer med ischiassen eller achillesenen. jeg kompenserede for den manglende løbning med mange lange gåture

Sæsonen 2006 blev om muligt lige så dårligt som 2004, med manglende resultater. 79 km kunne det blive til på  Bornholm, og kun 114 km i Viborg. Jeg gik helt ned i Aalborgløbet, og kom gående i mål i ca 1.38. Det var mit sidste “almindelige” løb, lige siden har jeg et 2 undtagelser kun løbet ultraløb. Jeg havde dog et par gode oplevelse med en flere dages vandretur i pinsen, og en lang efterårstur

2007 bød på 2 24 timersløb. jeg deltog i Holte, hvor jage nåede 167,5 km, hvilket overbesviste mig om, at jeg igen var på rette sporJ. Jeg løb kun de første 12 timer, hvor jeg nåede ca 100 kmhvorefter jeg gik de sidste 12.

Senere på året løb jeg atter i Viborg, og nåede 188 km Løbsberetning

I 2008 kom min store sæson, hvor jeg vandt DM i Rønne ved at løbe 223 km
DM 2008

Blev lidt overmodig, og allerede en måneds tid senere deltog jeg atter I Holte. Jeg lagde for hårdt ud, og nåede 178 km, men det gav moral, at jeg ikke udgik, da jeg havde det sværest, og begyndte at brække mig, men blev ved med at gå, selvom det gjorde vanvittigt ondt. Var nu udtaget til landsholdet, men meldte afbud, da det foregik på den anden side af jordkloden i Syd-Korea, og jeg ikke kunne finde sponsorer til at betale. Gik kuk i min ansøgning om støtte fra klubben, og fik først tilsagn så sent at billetpriserne var steget.

Sæsonen 2009 bød som sædvanlig på både nedture og opture. Jeg løb 5 løb i alt. Sæsonen startede godt,idet jeg vandt Aarhus indoor 24 timers løb, hvor jeg løb 216 km, og følte jeg kunne ha’ løbet længere. Løbsberetning

Så kom sæsonens store nedtur. VM i Bergamo, hvor jeg havde håbet at sætte DR
Jeg havde en rigtig offday, hvor jeg tidligt blev træt og fik desuden maveproblemer, og valgte at stoppe efter 146 km. Løbsberetning
Jeg sprang DM over, og løb i Holte, hvor jeg blev nr 2 og løb små 190 km. Jeg havde ventet noget mere, men fik maveproblemer ved midnat, og valgte at løbe taktisk for at holde min 2. plads, da Leon Hansen var for langt foran til at jeg kunne gøre mig forhåbninger om at indhente ham. Løbsberetning
Så kom 6 Dagesløbet i Gøteborg. Et løb, hvor jeg havde store op og nedture
Jeg endte med at løbe 722 km, hvilket må betegnes som tilfredsstillende, selvom jeg havde håbet at nå længere. Løbsberetning
Sæsonen sluttede med 100 Miles på Mors, hvor jeg kun stillede op fordi jeg var tilmeldt. Jeg tog chancen. Allerede tidligt i løbet løb jeg forkert, og da vidste jeg, at jeg ikke havde mulighed for at blande mig i topstriden.
Da gjaldt det om at komme igennem, men jeg savnede motivationen ,og udgik efter 90 km Løbsberetning
Alt i alt en tilfredsstillende sæson, hvor jeg løb det næst og trejebedste 24 timersløb, jeg har løbet. Og 722 km på 6 Dage er heller ikke at kimse af.

2010 blev en meget skuffende sæson, med 2 dårlige resultater. Ved VM i Brive nåede jeg kun 124 km, og i Holte kun 92 km.

I 2011 deltog jeg i et enkelt løb i Holte, som jeg vandt idet jeg nåede 184.5 km. Jeg vil betegne det som et af mine bedste løb, selvom, jeg er kommet væsentligt længere i andre løb. Det skyldes at jeg led af en kraftig forkølelse, og jeg tog kun derover, fordi jeg var tilmeldt og havde købt flybilletter. Jeg startede forsigtigt, og efter 6 timer lå jeg kun på 6.pladsen, men jeg fortsatte ufortrøendt, og overtog føringen, da der manglede ca 6 timer. Efter jeg havde faldet over en trærod inde i skoven, gik jeg kun, men nåede de 184.5 km. Løbet sled hårdt på kroppen,  og jeg kunne næsten ikke slippe af med den kraftige forkølelse, som jeg led af over en måned efter løbet.

I 2012 deltog jeg i 48 timers løbet på bornholm, hvor mit mål var at løbe 320 km, men sådan gik det slet ikke, og da det var overstået var jeg tilfreds med at ha’ nået 289 km. Løbsberetning

No views yet