1973

Jeg debuterede som konkurrenceløber ved et 20 km’s løb i Skive i 1973 som 18 årig. Jeg kan hverken huske tid eller placering, men vandt trods alt min aldersklasse. Vinderen af løbet i Skive, var en af datidens store løbere Arne Stigsen, der vandt foran en anden stor løber Rudolf Thalund. Mange år senere i 1988 ved Veteran Masters i Herning fik jeg revanche, og besejrede dem med mange minutter. Da var de blevet indhentet og overhalet af en, der overhaler alle, nemlig alderdommen
Jeg blaffede derop og hjem igen. Med mit sædvanlige held, kom jeg til at gå det meste af vejen til Holstebro Hvor jeg overnattede på et hotel, så det havde været noget billigere at ha’ taget toget eller bussen.
En måned eller 2 senere deltog jeg i de Jydske Mesterskaber i 5000 m løb. Jeg havde regnet med at tage føringen, men allerede efter første sving kæmpede jeg desperat for ikke at ligge sidst. Jeg endte på sidstepladsen, slået med mere end en omgang af den næstsidste. Jeg kan huske, at jeg blev klappet i mål. Det irriterede mig lidt, at dem, der lå bagved mig, og dem jeg hentede udgik.
Da det var gået noget bedre på 20 km, var jeg sikker på, at det var på de længere distancer, at min fremtid lå. Jeg havde dog ikke den mindste anelse om, at min næste konkurrence, bortset fra et par 1500 m i Gymnasiet, lå et årti forude, da jeg først løb den næste 20 km i 1983
Jeg kom til skade under træningen. Jeg trådte forkert i noget løst sand, og brækkede foden. Det ville ikke gro ordentligt sammen, og jeg døjede med det i flere år.

No views yet